Kommentek
Zabpehely egyfajta zabkása, vagy forró gabonafélék, amelyet gyakran reggelire fogyasztanak.
Hihetetlenül kitöltődik, és a harmadik helyen áll a telítettségi indexben (1).
Ez főként a magas száltartalmának és a víz felszívódásának köszönhető.
A zab jó forrásai a béta-glükánnak nevezett oldható rostnak, ami segít lassítani az emésztést és a szénhidrátok felszívódását.
A fogyasztásra kész reggeli gabonával összehasonlítva a zabpehely jobban elnyomta az étvágyat, növelte a telítettséget és csökkentette a kalóriatartalmat a nap folyamán.
A zabpehely magas rosttartalmú és vízzel szívódik fel, ami hihetetlenül kitölti. Ez több töltelék, mint a hagyományos reggeli gabonafélék, és segíthet kevesebb napi étkezésben.
1- https://hu.wikipedia.org/wiki/Zab
Megosztás a facebookon